زمان تغيير عجيب و غريبي در نماي ساختمان و معماري داخلي آن ايجاد کرد. با گذشت زمان افراد تصميم گرفتند به سمت مدرن شدن بروند و از هر بهانه‌اي استفاده کنند تا در جريان مدرن بودن قرار بگيرند. اما اگر به عقب برگرديد متوجه خواهيد شد که معماري گذشته هم زيبايي‌هاي منحصر به فردي داشته است. در آن زمان‌ها از طراحي شاه نشين براي نماي ساختمان و حتي طراحي داخلي ساختمان استفاده مي‌شد.


اگر قصد داريد طراحي نماي ساختمان و همچنين معماري داخلي آن را تغيير دهيد، انتخاب سبک‌هاي قديمي به عنوان پيشنهاد مي‌تواند جالب باشد تا به آن حتي فکر کنيد. البته براي اين نوع سبک لازم به فضاي زيادي هم داريد. در صورتي که در مرحله طراحي سقف بلندي براي اتاق‌ها در نظر بگيريد مي‌توانيد از اين سبک استفاده کنيد. چرا که يکي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين سبک معماري وجود سقف‌هاي بلند است. البته اين تمام ماجرا نيست؛ براي چنين سبکي در معماري به فضاي حياط هم نياز داريد. معمولا اتاق‌هاي شاه نشين با حوض بزرگي که روبروي آن قرار داشت تکميل مي‌شد. در ادامه مطلب با اين سبک در معماري بيشتر آشنا شويد.


 



 


طراحي شاه نشين چيست؟


اتاق‌هاي شاه نشين مشخصات ويژه‌اي داشتند. در گذشته‌هاي دور خانه‌هاي ثروتمندان به دو بخش مجزا تقسيم مي‌شدند. بخش عمومي و بخش خصوصي. که براي مجزا کردن اين دو بخش از يک ديوار بلند استفاده مي‌شد تا فضاهاي خصوصي ديد نداشته باشد. اتاق شاه نشين در بخش خصوصي و در قسمت شمالي اندروني ساخته مي‌شد.


اتاقي با سقف بلند که به واسطه اين سقف بلند هواي اتاق خنک مي‌شد. البته اين موضوع به تنهايي باعث خنک شدن اتاق شاه نشين نبود. براي طراحي اين اتاق قسمت سقف را به شکل يک نيم دايره مي‌ساختند که جريان هوا را به خوبي عبور مي‌داد. البته در قسمت جلويي اين اتاق يک حوض بزرگ هم ساخته مي‌شد که با کمک آب بتوانند هواي مطبوع‌تري براي اين قسمت عمارت ايجاد کنند.


يک قسمت از اين اتاق، 5 در چوبي ساخته مي‌شد و به دليل اين تعداد پنجره، نورگير اتاق قابل توجه بود. برخي به اين اتاق 5 دري هم مي‌گفتند. زيرا 5 در کنار هم براي اتاق ساخته مي‌شد که در قسمت بالاي هر کدام از اين درها، پنجره‌هاي رنگي زيبايي قرار مي‌گرفت. اتاق شاه نشين در خانه ثروتمندان ويژه بزرگ خاندان و قرار با افراد ويژه بود. براي طراحي نماي داخلي شاه نشين از آينه‌کاري، نقاشي‌ و گچ‌بري‌هاي زيبا استفاده مي‌شد.


 


طراحي پنجره‌هاي شاه نشين


امروزه از پنجره‌هاي شاه نشين حتي براي خانه‌هاي مدرن هم استفاده مي‌شود. براي اين طراحي، معماري و دکوراسيون داخلي خانه به شکل مدرن و از وسايل امروزي کمک گرفته مي‌شود، اما پنجره‌هاي آن به شکلي قديمي و به سبک اتاق‌هاي شاه نشين طراحي مي‌شود. اين تضاد به نوعي يک جذابيت هم ايجاد مي‌کند. اين دو سبک را در کنار هم مي‌توانيد استفاده کنيد و ترکيب جالبي به دست آوريد.


وجود حوض روبروي اتاق شاه نشين باعث مي‌شد نور آفتاب به سطح آب برخورد کند و به سمت پنجره‌ها بتابد. نور تابيده شده به پنجره يک تلالو بي‌نظير ايجاد مي‌کرد و نقش و رنگي جذاب بر روي زمين اتاق مي‌انداخت. با اين طراحي يک رنگين کمان دائمي در خانه‌شان داشتند.


استفاده از اين مدل پنجره به صورت طراحي شاه نشين مزيت‌هايي هم دارد. پنجره‌هاي اتاق شاه نشين باعث مي‌شود متراژ اتاق از آنچه که هست بيشتر نشان داده شود. اين پنجره‌ها نور زيادي را به داخل اتاق هدايت مي‌کنند. نورگير بودن يکي از مزيت‌هاي خريد يک خانه در نظر گرفته مي‌شود. وقتي تعداد زيادي پنجره براي يک اتاق ساخته مي‌شود با باز و بسته کردن هر کدام از آن‌ها مي‌توانيد به تهويه هواي اتاق کمک کنيد.


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

hasanabadi چاپ مرکزي فروشگاه لوازم خانگی سعادت پور سپاه ثقلین st محمود نامی seo مقالات بیت کوین سرزمینم ایران گل پونه بهار